Tuin ontwerpen

Een mooi vormgegeven, sfeervolle tuin is een volwaardig verlengstuk van uw leefruimte. Een natuurlijke omgeving die direct bijdraagt aan meer woon- en leefgenot. De beleving van een tuin heeft alles te maken met gevoel, balans en harmonie. En daarom ook met vakkundig advies, originele ontwerpen én bijzondere beplantingsplannen. Een buitenruimte waarin puur genieten de boventoon voert. Ieder seizoen weer!

EENVOUD, HELDERHEID EN ORIGINALITEIT

Gaat uw voorkeur uit naar ronde of rechte lijnen? Groenblijvende planten of uitbundig bloeiende borders? Een waterpartij of groot terras? Een goed ontwerp begint met een grondige inventarisatie van uw persoonlijke voorkeuren, de afmetingen van uw tuin en de bestaande beplanting. Op basis van de verzamelde informatie en de plattegrond van uw tuin, teken je een eerste ontwerpschets, die we – na goedkeuring – uitwerken tot een eigentijds definitief ontwerp. Een ontwerp dat zich onderscheidt door eenvoud, helderheid en originaliteit.

Beplantingsplan

Het beplantingsplan is een belangrijke fase in de vormgeving van uw tuin. Het zijn de planten die de juiste sfeer en nuance aan het ontwerp geven. Het definitief ontwerp kleuren we in met (bloeiende) vaste planten, heesters en bomen. In het beplantingsplan besteden we tot in detail aandacht aan combinaties van kleur, bladvorm en bloeitijd. Omdat lichtinval een belangrijke sfeerbepaler in uw tuin is, spelen we op geraffineerde wijze in op aspecten als schaduw en zon. Door het creëren van een unieke sfeer op iedere plek, krijgt uw buitenruimte zijn eigen identiteit.

VAKKUNDIGE REALISATIE

Technische uitwerking
Indien gewenst, levert men bij de ontwerptekening ook een technische uitwerking. Hierin vindt de hovenier alle afmetingen, de te gebruiken materialen en andere voor de aanleg belangrijke details. Ook voor u is de technische uitwerking van het ontwerp een goede houvast voor toekomstige uitbreidingen of aanpassingen aan de tuin.

Onderhoud
Zorgt de hovenier er in de ontwerpfase al voor dat uw tuin ieder seizoen tot zijn recht komt; daarna is de beurt aan u. Een tuin leeft. Als de planten eenmaal gaan groeien, is goed onderhoud een belangrijke voorwaarde om uw tuin in optimale conditie te houden. Uiteraard kunt u ook in deze fase op ons rekenen