Dracaena

Dracaena, van het Griekse woord ‘drakaina’, betekent vrouwtjesdraak. Dit verleidelijk wonder komt van oorsprong uit het westen van tropisch Afrika. Als kamerplant doet zij het onder vrijwel alle omstandigheden perfect. Ze groeit goed door, is oersterk en kan tegen zon, donkere plaatsen en bijvoorbeeld de warmte van radiatoren. Kortom, overal optimisme in huis.

Dracaena-design

Opvallend ‘Dracaena’ zijn de seventy kleurstellingen en bladstreepjes. Dracaena, als boompje, bos of op  tam, is er in de modelooks van nu. Met onder meer knallende olijfgroene, mosgroene en fijn witte bladlengte  lijnen. Een must voor dessin-liefhebbende fashionista’s – met of zonder groene vingers!

Vensterbank wordt catwalk

De meest actuele Dracaena-trends zijn natuurlijk de nieuwe creaties kweekcouturiers. Zoals Dracaena fragrans White Jewel of de Dracaena Lucky Bamboo voor een oosters tintje. Dracaena’s vlammen van de vensterbank, een explosieve plantshow die nooit verveelt.

Verzorgingstips

De Dracaena, verkozen tot Woonplant van januari, is een spektakeltje in huis enwerkt luchtzuiverend. Ze is makkelijk te verzorgen: voldoende water geven,niet laten uitdrogen en de kamertemperatuur boven de 15°C houden.Verkrijgbaar bij de Draceana-dealers zoals tuincentra en bloemisten.